Leef je Leven

 


 

Voorwoord.

Jacques Keulen, geboren op 11-11-1931 om 11:11 uur, Thullerweg 11 te Schinnen.

Nummer 11, bekend als het “gekkengetal”, is als een rode draad door zijn leven gelopen. Hij heeft stad en land plezierd met zijn grappen en grollen, dit was zijn uitlaatklep na het harde werken in zijn eigen slagerij welke in Hulsberg gevestigd is en nu gerund wordt door Jack jr. (inmiddels heeft zijn zoon Bennie, kleinzoon van Jacques de winkel overgenomen).

Tegen het einde van zijn leven kampte hij met COPD. Hierdoor werd het steeds moeilijker om mensen te ontmoeten en te entertainen. Dat hij het hier moeilijk mee had komt tot uiting in de gedichten welke hij in de laatste maanden van zijn leven heeft geschreven. Heel duidelijk komt naar voren dat hij in deze periode heel dichtbij het geloof stond en de dood tegemoet ging.

Na zijn sterven, op 18 oktober 2007, zijn de gedichten pas gevonden. Hoewel Jacques Keulen een goedlachse man was die vele mensen kon laten huilen van het lachen, zijn enkele gedichten heel cynisch, maar geven duidelijk weer hoe hij de laatste maanden op aarde heeft beleefd.

Helga Keulen

 

Jacques Keulen

 

Gedichten: Jacques Keulen
Vormgeving: Helga Keulen
Foto’s en illustraties: Helga Keulen

© Jacques Keulen 2007 +
© Uitgegeven door: Helga Keulen

Eerste druk: 11-11-2012 11:11 uur PM

Niets uit deze uitgave mag openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, internet of welke andere wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Helga Keulen.