Gedichtenbundels

Jacques Keulen

Leef je Leven

Lies Keulen

Kamp Album

Fieny Keulen

Gedicht van Oma

Leef je Leven

Jacques Keulen is mijn vader, geboren op 11-11-1932. Hij is opgegroeid in Thull (Schinnen) en kwam regelmatig aan huis bij de Alfa Brouwerij 😉 . Hij was een echte carnavalist en hield ervan om mensen te plezieren; volle zalen kreeg hij aan het lachen.

Na zijn overlijden op 18-10-2007, zijn veel gedichten gevonden die hij op papier had gezet. Deze gedichten waren verre van plezier en lol. Hiervan heb ik een selectie gemaakt een uitgegeven in een bundel: Leef je Leven.

Kamp Album

profiel-omslag-Kamp-album

Lies Keulen (tante van mijn vader – mijn overgroot tante) werd in 1906 te Schinnen geboren. In 1927 trad ze in bij de “Zusters van het Arme Kind Jezus” als Zuster Josepha Cornelia. In 1933 vertrok zij met de “Christiaan Huygens” naar Java.

Tijdens de internering van de Nederlanders door de Japanners werden de “Zusters van het Arme Kind Jezus” overgebracht naar 3 concentratiekampen (1943/1946). Hier heeft Zuster Josepha Cornelia haar belevingen stiekem in rijm opgeschreven met bijpassende tekeningen: Kamp Album.

Gottes Muhle mahlet langsam

Fieny Keulen-Franssen is mijn oma en de moeder van mijn vader. Zij was in 1899 geboren in Eygelshoven en uitgehuwelijkt met mijn opa, (eveneens Jacques Keulen). In 1998 is zij op 99 jarige leeftijd overleden.

Omdat zij aan de Duitse grens was opgegroeid, was Duits haar niet vreemd. Zij kon dan ook veel gedichten en verzen opzeggen, allemaal in het Duits. Helaas zijn niet alle gedichten opgeschreven, maar eentje is nog bewaard gebleven: Gottes Muhle mahlet langsam.